Vaisingumo centre jau taikomas modernus ir neskausmingas kiaušintakių pratekamumo tyrimas - HyFoSy

HyFoSy kiaušintakių praeinamumo tyrimas – vaisingumo centre jau taikomas modernus, saugus, neskausmingas ir labai efektyvus kiaušintakių praeinamumo tyrimas su ExEm® putomis ultragarso kontrolėje - HyFoSy (angl. Hysterosalpingo Foam Sonography).

Kiaušintakių praeinamumo tyrimas yra vienas svarbiausių vertinant kiaušinatkių būklę ir diagnozuojant nevaisingumą ar aiškinantis jo priežastis. Sutrikęs ar nepakankamas kiaušinatkių praeinamumas yra viena iš daugelio nevaisingumo priežasčių, diagnozuojamas apie 12-13% nevaisingų moterų.

hyfosy

HyFoSy metodas pasaulyje jau plačiai naudojamas kaip pirmasis atrankinis (screening) kiaušintakių praeinamumo tyrimo metodas. Atlikus HyFoSy iki 80% tirtų moterų nereikalinga atlikti histerosalpingografijos. 

Pagrindinis šio metodo privalumas – jį galima atlikti ambulatorinėmis sąlygomis, nereikalinga moters hospitalizacija į stacionarą. Kitas labai svarbus aspektas – tyrimo metu neatliekama rentgeno nuotrauka, nenaudojami rentgeno spinduliai, tyrimas yra saugesnis moteriai. 

Kaip atliekamas HyFoSy tyrimas? 

Atliekant HyFoSy echogeninių putų pagalba kontrastuojami kiaušintakiai ir vertinamas jų praeinamumas. Atliekant tyrimą čia pat iš ypač gryno vandens ir švirkšte esančios kontrastinės medžiagos yra gaminamos echogeninės putos, kurios specialaus labai plono kateterio pagalba iš lėto yra leidžiamos į gimdos ertmę. Tuo pačiu metu echoskopo monitoriuje yra stebimas putų pasiskirstymas pilvo ertmėje. Jei putos neprasiskverbia į pilvo ertmę, vadinasi toje pusėje (ar abiejose) kiaušintakiai yra nepratekami.


Visa procedūra užtrunka apie 15 minučių ir yra neskausminga. 

HyFoSy kaina - 230 eur.

Uždaryti

Ačiū.

Netrukus su Jumis susisieksime.

Registruokitės konsultacijai

Darbo laikas